"Рішення є складним. Ми дуже чітко позначили червоні лінії, поговорили серйозно”: Прем’єр-міністр Гончарук розповів про ставлення до Авакова, своє та команди Зеленського в цілому

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що рішення залишити Арсена Авакова на посаді голови МВС було одним із найскладніших при формуванні Кабінету міністрів, зазначають Патріоти України.

“Головний аргумент – в умовах війни, молодого уряду, який не має досвіду, він відповідає за найбільший блок з безпеки. Враховували також те, що він брав участь у забезпеченні чесних виборів. За сукупністю команда прийняла рішення його залишити”, – сказав він в інтерв’ю журналістам у п’ятницю.

За словами Гончарука, міністру внутрішніх справ “окреслили червоні лінії”, за які не можна переступати.

“Рішення по Авакову дискутується і є складним. Але справа, якою я і моя команда займаємося, взагалі не має простих рішень. Єдине що я можу сказати: ми дуже чітко позначили червоні лінії, поговорили серйозно”, – запевняє прем’єр.

На його думку, Аваков зробив багато хорошого для України у свій час, але також є багато підстав вважати, що він – бізнесмен, «який має свої інтереси».

Гончарук зазначив, що “якщо у преси, громадянського суспільства будуть конкретні претензії по суті, людина повинна буде піти”.

“Це, до речі, стосується не тільки Авакова”, – додав прем’єр.

Також глава Кабміну сказав, що не задоволений процесом реформування МВС.

“Одна з реформ, яка не відбулася, – реформа поліції. Була реформа патрульної служби і далі вона не пішла. Реформу кримінальної поліції треба продовжувати”, – сказав він.

За його словами, наступного тижня він має зустрітися з Аваковим і “ще раз поговорити”.


Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...