Рішення на "найвищому рівні": Кремль схвалив агресію проти американського безпілотника у Чорному морі

Акт агресії російського винищувача Су-27 проти американського безпілотника MQ-9 Reaper у міжнародному повітряному просторі було здійснено за рішенням військово-політичного керівництва РФ. Офіційні особи США, знайомі з перебігом розслідування, зазначили, що російське керівництво схвалило агресивні дії своїх літаків, передають Патріоти України.

При цьому в США наголосили, що рішення про збиття американського БПЛА ухвалювалося на "вищому рівні Кремля". Про це повідомляє видання NBC News.

Двоє офіційних осіб заявили: російські літаки скинули реактивне паливо на MQ-9 Reaper, що є безпрецедентною подією. На їхню думку, льотчики РФ намагалися збити дрон із курсу або відключити його можливості спостереження. Одна з офіційних осіб США констатувала, що такі дії були нічим іншим, як наміром російського керівництва діяти агресивно під час перехоплення безпілотника.

Варто зазначити, що один із чиновників сказав: він не має вказівок на те, що рішення дійшло конкретно до диктатора Володимира Путіна. Інші офіційні особи відмовилися надати подробиці про конкретних людей, і обмежилися коментарями про "найвищі рівні".

Три представники міністерства оборони США та один представник адміністрації президента Джо Байдена також заявили, що росіяни вже дісталися місця, де розбився MQ-9 Reaper. За словами офіційних осіб, у РФ активно шукають уламки за допомогою кораблів та літаків, але США не бачили жодних ознак того, що їм вдалося їх знайти. Один чиновник сказав, що більша частина уламків затонула у Чорному морі.

За словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, росіянам не вдасться зібрати багато уламків, тому що більшість знищеного БПЛА пішла на дно Чорного моря. Він також додав, що США зробили кроки щодо відключення програмного забезпечення безпілотника, щоб росіяни не змогли дістати з нього якусь особливо конфіденційну інформацію. Міллі також сказав, що цей інцидент є частиною моделі поведінки Росії, яка останнім часом стала більш агресивною.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...