"Рішення незаконне": Ексгенпрокурор Рябошапка прокоментував санкції РНБО проти "злодіїв у законі"

РНБО ввела санкції проти понад 550 "злодіїв у законі та кримінальних авторитетів". Однак таке рішення є незаконним, адже санкції щодо цих осіб вводити не можна. Про це в ефірі програми "Перехресний допит" розповів ексгенпрокурор України Руслан Рябошапка, повідомляють Патріоти України.

Він пояснив, що до "злодіїв в законі" треба застосовувати інші інструменти. Рябошапка зауважив, що президента переконували внести законопроєкт про боротьбу із "злодіями в законі" ще у час, коли він був генпрокурором. Команда Рябошапки цей законопроєкт не підтримувала.

"Минув рік, президент вніс цей законопроєкт, він не спрацював і тепер президент застосовує персональні санкції фактично до бандитів", – сказав ексгенпрокурор.

Він зазначив, що у поліції та прокуратурі достатньо інструментів для того, щоб боротися зі "злодіями в законі". "Їх і раніше депортували, можна було просто активніше вести боротьбу і депортувати тих людей, які є небажаними, якщо це іноземці", – сказав він.

"Закон про санкції не можна застосувати до "злодіїв в законі", тому це рішення точно незаконне",
– наголосив Рябошапка.

За словами ексгенпрокурора, люди, які оточують Зеленського, мали б підказати йому це. Однак рішення прийняли, бо воно "просте, швидке, красиве та медійне". "Людям воно сподобається, але воно не має нічого спільного з законом", – підсумував Рябошапка.

Джерело: 24 канал

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:32

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко. Як п...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...