Рішення підписав тодішній міністр Резніков: Нові деталі справи Лієва про розкрадання 1,5 млрд грн Міноборони

Колишній керівник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександр Лієв, якого підозрюють у розкраданні майже 1,5 мільярда гривень на закупівлі снарядів для ЗСУ, разом з іншими фігурантами створили організовану злочинну групу. У ході засідання суду щодо обрання Лієву запобіжного заходу були оприлюднені нові подробиці справи. Про це повідомляє Центр протидії корупції у понеділок, 29 січня, передають Патріоти України.

Зокрема, скандальні контракти про постачання снарядів затверджували за участі чинного керівника Департаменту військово-технічної політики Міноборони Томаса Нахкура, який є також підозрюваним у справі, йдеться у повідомленні ЦПК. Він нібито прикривав дії Лієва, бізнесмена Олексія Хорошаєва та посадовця Львівського арсеналу на прізвище Сахненко.

Кошти надійшли на рахунки Львівського арсеналу 17 листопада. Гроші одразу конвертували у валюту та вивели на підконтрольні компанії у Хорватію.

Пізніше Лієв напряму уклав контракт на постачання танкових пострілів за подібною схемою.

Прокурор просить обрати Лієву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативною заставою у 268,9 млн грн.

27 січня Служба безпеки України повідомила, що за сприяння Міноборони викрила чиновників оборонного відомства та менеджерів Львівського арсеналу, які вкрали майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.

П’ятьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна). Підозри отримали: колишній і теперішній керівники Департаменту військово-технічної політики Міноборони, очільник і комерційний директор компанії Львівський арсенал, а також їхній спільник — представник іноземної комерційної структури, розповіли в СБУ. Їм загрожує до 12 років тюрми.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...