Рішення підтримали усі фракції: Нардепи підвищили собі оклади за рахунок допомоги, яку надають Україні міжнародні партнери

Народні депутати України зможуть отримувати підвищені оклади завдяки постанові №7561, яку підтримали представники всіх фракцій Ради. В результаті оклад депутата збільшиться з 28 810 гривень до 49 620 гривень, і це без урахування доплат і додаткових витрат. Політик Микола Томенко на своїй сторінці у Facebook звернув увагу на те, що це рішення фактично створило особливу "єдність" парламентарів, передають Патріоти України.

У разі повномасштабної війни підтримати своє матеріальне становище погодилися 308 депутатів. Гроші залучатимуть за рахунок допомоги, яку надають Україні міжнародні партнери. "Поки найактивніші депутати виставляють свої фотки про героїчне волонтерство з Парижа, Лондона та інших столиць братніх держав, ВР нишком покращила їхнє фінансове забезпечення", – написав Томенко.

Саму постанову зареєстрував спікер Руслан Стефанчук разом із представниками всіх фракцій та груп. З 18 по 20 липня документ пройшов усі етапи погоджень та голосування.

Хто підтримав документ:

- 203 депутати із "Слуги народу";

- 18 із ЄС;

- 17 із "Довіри";

- 14 з екс-ОПЗЖ;

- 12 із "Батьківщини";

- 11 із "Голосу;

- 11 із "За майбутнє";

- 11 із "Відновлення України";

- 11 із позафракційних.

"Як бачимо, незважаючи на окремі критичні оцінки досі "таємної" (без журналістів) діяльності ВР, народні обранці від влади спільно з непримиренною, конструктивною та розумною опозиціями діють у повній єдності та злагоді!" – зазначив Томенко.

Зазначимо, згідно з постановою №7561, в Україні дозволили фінансувати надбавки для нардепів із коштів держбюджету, які надійдуть до скарбниці України як допомога від міжнародних партнерів.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...