Рішення про спецоперацію розвідників у Кабулі прийняли за один день... Для нашого спецпідрозділу це типове завдання", - голова ГУР МО Буданов

Рішення про проведення спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України щодо евакуації з Кабула групи журналістів та афганських перекладачів, які співпрацювали із західними країнами, а також їхніх сімей, було прийнято українською владою за один день. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив голова ГУР МО Кирило Буданов, зазначають Патріоти України.

"Для нашого спецпідрозділу Головного управління розвідки - це, в принципі, типове завдання. Там, де багато підрозділів світу не наважуються на щось, тому що це підвищені ризики, у нас бачення зовсім інше. Тому це і є запорукою того, що нам вдалося евакуювати ту групу журналістів, про яку так багато зараз говорять у пресі", - наголосивв Буданов.

Він додав, що українські розвідники готові проводити спецоперації в будь-якій точці світу, якщо буде прийнято відповідне рішення.

"Нам не потрібен нічий дозвіл або щось таке. Приймається рішення, і воно буде виконано... Це рішення (про проведення спецоперації в Кабулі. - ред.) було прийнято дуже швидко, за один день", - резюмував Буданов.

Як повідомлялося, українські розвідники на офіційне прохання Канади евакуювали з Кабула 19 афганців, які співпрацювали з канадськими силами в Афганістані. Співробітники ГУР МО покинули безпечну територію кабульського аеропорту, увійшли в захоплене талібами місто і вивели звідти групу перекладачів із сім'ями.

Провести зазначену операцію змогли тільки українські розвідники, військовослужбовці Канади, США і Катару не змогли евакуювати афганців із міста.


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...