Рішення приймали посеред ночі: Партія Меркель остаточно визначилася з кандидатом на пост канцлера Німеччини

У ніч на 20 квітня в Німеччині відбулося засідання президії партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), на якому підтримали кандидатуру глави політсили Арміна Лашета на посаду канцлера країни. Як пише Spiegel, засідання тривало багато годин і було дуже напруженим. Зрештою президія ХДС підтримала Лашета "переконливою більшістю голосів", передають Патріоти України.

Тепер його суперник прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер повинен визнати рішення президії і припинити боротьбу, незважаючи на те, що в опитуваннях громадської думки він істотно випереджає Лашета. У вівторок кандидатура Лашета має бути винесена на затвердження парламентської фракції ХДС/ХСС.

Нагадаємо, Лашет вважається людиною теперішньої канцлерки Ангели Меркель. Також він відомий своєю проросійською позицією. Лашет виступає за завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2", навіть незважаючи на скандал з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...