"Рішення ухвалив особисто": Заступник голови Нацполіції Тишлек, у дружини якого ЗМІ виявили російський паспорт, пішов у відставку

Заступник голови Національної поліції Дмитро Тишлек, про дружину якого ЗМІ писали, що вона має паспорт країни-агресора РФ, подав рапорт про відставку. Про це розповів голова Нацполіції Іван Вигівський в інтерв'ю "Українським новинам", опублікованому 28 грудня, передають Патріоти України.

"Службове розслідування проводила комісія МВС, до складу якої входили представники й Нацполіції. Не на всі питання, які підіймалися в журналістському розслідуванні, може дати відповідь комісія. За результатами службового розслідування, юридичних підстав для звільнення Дмитра Тишлека не було, але Тишлек подав рапорт на звільнення з посади заступника голови Нацполіції. Він іде, аби тінь не падала на всю структуру", – сказав він.

За словами Вигівського, рішення про звільнення Тишлек ухвалив особисто, тому що він розуміє, що внаслідок таких випадків, якщо їх вирішують публічно, страждають уся система МВС і Національна поліція.

"Це відповідальна посада, і потрібно було думати наперед. Тишлек достатньо ефективний як поліцейський. Він нажив собі багато ворогів, виконуючи свої поліцейські обов'язки. Ми розуміли, коли все почалося, хто може йому "віддячувати" за певні кримінальні провадження. Але далі нехай дає оцінку ДБР, яке проводить розслідування, і НАЗК", – сказав він.

На запитання про те, хто замінить Тишлека на посаді, голова Нацполіції відповів, що ефективного кандидата не було, тому він скоротив посаду, а фунціонал, який був у Тишлека, розподілено між самим Вигівським і чинними заступниками.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...