Ріші Сунак скоро "всьо"? Британські консерватори виступили за повернення Джонсона на посаду прем'єра

У Консервативній партії Великої Британії виступили проти чинного прем'єр-міністра Ріші Сунака. Його положення похитнулося через внутрішньопартійні суперечності, передають Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

У статті йдеться, що багато консерваторів вважає повернення колишнього прем'єра Бориса Джонсона єдиним способом врятувати партію від розгрому на виборах.

Останні соціологічні дослідження свідчать, що лейбористи потенційно набирають вдвічі більше голосів на виборах, що мають відбутися не пізніше січня 2025 року. Згідно з опитуваннями лейбористи отримують 41-45%, а консерватори 22-29%.

Консервативна партія також відчуває загрозу з боку популістичної партії Reform UK Найджела Фараджа. "Через шість-вісім тижнів ми матимемо в опитуваннях понад 15 відсотків, а торі (консерватори - ред.) почнуть опускатися нижче 20%. У цей момент від п'яти до десяти депутатів зрозуміють, що гра закінчена, і переберуться до нас. Тоді гра закінчена. Це буде останній уряд на нашій пам'яті, де у торі більшість. Ми їх знищимо", – цитує видання одного з представників Reform UK.

Партійні донори вже почали реагувати на зростання популярності партії Фараджа. Одна з компаній, яка за 20 років дала консерваторам £640 тис., перерахувала Reform UK одразу £100 тис. Прихильник Джонсона кажуть, що єдина перешкода, чому його досі не повернули на посаду - відсутність мандату.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...