Рютте відкинув перший пункт мирного плану Зеленського, пояснивши суть перепонів: У Bild озвучили нагальні проблеми ЗСУ

Україні на полі бою у війні, розв’язаній Росією, все ще не вистачає артилерії та захисту від бомбардувань ворога. Про це в четвер, 17 жовтня, пише Bild із посиланням на українського офіцера, який побажав зберегти анонімність, передають Патріоти України.

Аналізуючи план перемоги, який був представлений президентом України Володимиром Зеленським у Верховній Раді 16 жовтня, офіцер наголосив, що «це хороші цілі», але «ми залежимо від допомоги Заходу».

За його словами, на багатьох ділянках фронту у ЗСУ «все ще занадто мало артилерійських снарядів». Також є нестача «засобів для захисту від російських бомбардувань».

За оцінкою офіцера, війна в Україні триватиме ще щонайменше два роки, перш ніж у Росії закінчаться запаси військової техніки.

Оглядачі Bild, зі свого боку, зазначають, що в плані перемоги України є слабкі місця. Так, перший пункт плану передбачає запрошення України до НАТО «просто зараз», однак Генеральний секретар Альянсу Марк Рютте заявив, що для цього Київ спочатку має завершити реформи.

«Крім того, необхідна згода проросійськи налаштованих країн НАТО, таких як Угорщина та Словаччина. Тобто фактично Рютте відкинув перший пункт Зеленського», — зазначають журналісти.

Захід також все ще ігнорує вимогу України щодо дозволу на дальні удари углиб РФ та інші прохання.

"Ворог тисне, щоб вийти до лівого берега річки Оскіл": Заступник командира БПАК "Ахіллес" Маляревич розповів, що відбувається на Куп'янському напрямку

субота, 19 жовтень 2024, 9:21

Олесь Маляревич, заступник командира батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр, зазначив, що ворог тисне, намагаючись вийти до лівого берега річки Оскіл. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Ворог знищує будівлі, тобто та...

Рютте відкинув перший пункт мирного плану Зеленського, пояснивши суть перепонів: У Bild озвучили нагальні проблеми ЗСУ

субота, 19 жовтень 2024, 8:00

Україні на полі бою у війні, розв’язаній Росією, все ще не вистачає артилерії та захисту від бомбардувань ворога. Про це в четвер, 17 жовтня, пише Bild із посиланням на українського офіцера, який побажав зберегти анонімність, передають Патріоти України...