Рівень води в Сіверському Донці впав, окупанти можуть знову спробувати почати переправу, - Гайдай

Через спеку рівень води у річці Сіверський Донець упав. Через це окупаційні війська Росії можуть зробити ще одну спробу форсувати її в Луганській області. Про це сказав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у ефірі "Радіо свобода" у четвер, 9 червня, передають Патріоти України.

За його словами, окупанти можуть спробувати зробити переправу та перекинути через Сіверський Донець техніку та особовий склад. "Зараз спекотна погода. Вода в річці Сіверський Донець впала, і зараз дуже уважно дивимось на переміщення росіян. Можливо, захочуть зробити ще десь переправу та перекинути особовий склад і техніку знову через річку", – зазначив Гайдай.

Раніше українські воїни зірвали 9 спроб ворога налагодити понтонну переправу та форсувати Сіверський Донець у районі Білогорівки. ЗСУ розбили всі понтони, знищивши сумарно цілу батальйонну тактичну групу окупантів. Пізніше у мережі з'явилося відео з місця розгрому російських окупантів на річці Сіверський Донець.

Ще одну спробу окупантів переправитися через річку було зірвано 21 травня. Українські захисники знищили російський понтонний міст і сконцентровані навколо нього російські війська та техніку.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...