Рівність у всьому: У Верховній Раді збираються відправляти жінок на гауптвахту

Група парламентарів з різних фракцій пропонує усунути обмеження в законодавстві, які забороняють утримувати жінок-військовослужбовців на гауптвахті та в дисциплінарному батальйоні. Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради, зазначають Патріоти України.

Законопроєкт №5714 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів про кримінальну та адміністративну відповідальність при проходженні військової служби у Збройних силах України та інших військових формуваннях” зареєстрований у парламенті.

Депутати пропонують внести зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінально-виконавчого кодексу.

У пояснювальній записці йдеться про те, що законопроєкт покликаний забезпечити рівні права і можливості жінок і чоловіків на військовій службі, зокрема у контексті притягнення їх до адміністративної та кримінальної відповідальності.

При цьому автори законопроєкту пропонують встановити обмеження на утримання в дисциплінарному батальйоні й на гауптвахті вагітних жінок-військовослужбовців. Також обмеження стосуються тих жінок-військових, які мають дітей віком до семи років.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...