"Різанину організували англійці, які прибули зі Львова": Лукашенко зробив шокуючу заяву про події у Бучі

Самоназваний правитель Білорусі Олександр Лукашенко знову відзначився цинічною заявою щодо вчиненої російськими окупантами різанини у Бучі. Він заявив, що масові вбивства та тортури мирних людей на Київщині – це "провокація" та "показуха". Її, за словами Лукашенка, "організували англійці, які прибули зі Львова". Блюзнірську брехню Лукашенко озвучив під час інтерв'ю Associated Press, її розповсюдило державне білоруське агентство Белта, передають Патріоти України.

Коли американський журналіст запитав у диктатора, чи не настав час Росії припинити вбивати українців і чи готовий Лукашенко передати президенту РФ Володимиру Путіну, що необхідно зупинити звірств, – Лукашенко звинуватив його у брехні.

"Я обіцяю передати ваші слова президенту Росії. Ми найближчим часом зустрінемось з ним. Обіцяю. Але я хочу до вас, до Заходу перш за все, звернути такі ж слова: припиніть брехати! Ви дарма наводите приклад Бучі. Те, що відбувалося в Бучі (я не знаю, наскільки ви занурені в це), – ми знаємо, хто організував цю показуху, там в основному були англійці, які на автомобілях (на мою думку, чотири автомобілі ми бачили, передали росіянам номери) прибули зі Львова, здійснювали зйомку в Бучі та потім вкидали в інформаційний простір", – заявив диктатор.

Він продовжив танець на кістках безневинних жертв путінської агресії в Україні – і заявив, що масові вбивства та катування українців російськими окупантами – така сама "провокація", як і протести в Білорусі після зухвалих фальсифікацій президентських виборів самим Лукашенком. "Знаю, як це робиться. Тому не треба говорити про Бучу", – додав диктатор.

Але цього йому здалося замало – він вирішив звинуватити Україну ще й у тому, що Росія вбиває наших громадян у Маріуполі, який із 1 березня перебуває у повній блокаді російських військ.

"Що стосується Маріуполя. Антоніу Гутерреш, генсек ООН, нещодавно був в Україні та поставив перед Путіним низку запитань. Путін був відкритий і погодився відкрити коридори, вивести цивільних тощо. Чому не виводять? Тому Маріуполь теж не зовсім підхожий приклад у контексті наших міркувань. Тут усе вирішується і все залежить від влади України", – заявив Лукашенко.

На його думку, не можна дорікати Росії за те, що вона вбиває українців і руйнує українські міста й села. Адже "війна йде не на території Росії". "Війна на території України. І керівництво країни має бути перш за все зацікавлене в тому, щоб не гинули мирні жителі. І для цього треба робити все", – сказав диктатор, який, схоже, остаточно втратив розум.

При цьому він заявив, що Білорусь нібито не братиме участі у війні проти України. "Ми не збираємося брати участь у спеціальній операції збройних сил Російської Федерації в Україні. Тому що в цьому немає жодної необхідності", – сказав Олександр Лукашенко, додавши, що "все, що Білорусь могла і може запропонувати Росії, та має".

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...