Різдвяний "сюрприз" для Путіна: В ЄС заговорили про зниження цінової стелі на нафту

На тлі нафтових санкцій проти РФ, глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що необхідно ще сильніше опустити цінову стелю на російську нафту, передають Патріоти України.

Як заявив Рейнсал на урядовій прес-конференції, прийнята цінова стеля не викликала кризи, а реальна ціна на нафту вже нижча, ніж встановлена стеля, повідомляє Postimees.

"Цінова стеля спрацювала, проте вона не викликала жодної глобальної паливної кризи. Отже, з нашого боку буде розумним зробити крок і клопотати про те, щоб знизити цю цінову стелю в 60 доларів за барель, оскільки реальна ціна на російську нафту зараз нижча за цю цінову стелю", - сказав Рейнсалу.

За словами Рейнсалу, за пропозицією Естонії та Польщі цінова стеля на нафту буде регулярно переглядатися, причому вперше - в середині січня.

Крім того, за словами Рейнсалу, Естонія дотримується тієї позиції, що західні країни мають знайти правові способи використовувати заморожене російське майно, зокрема резерви російського Центробанку, для підтримки України.

"Якщо поглянути на пропорції, то допомога, надана всім західним світом за минулий рік, істотно менша за заморожені активи", - пояснив він.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...