Різке погіршення на вірмено-азербайджанському кордоні: У хід пішла артилерія та "Байрактари". Єреван благає Москву про допомогу

Збройні сили Азербайджану розпочали широкомасштабні бойові дії проти Республіки Вірменія. Про це у вівторок, 13 вересня, пише Известия з посиланням на Міноборони Вірменії, передають Патріоти України.

У повідомленні сказано, що о 00.05 підрозділи ЗС Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій з артилерії та великокаліберних знарядь у напрямку Горіс, Сотк та Джермук. Інформацію про початок повномасштабних військових дій підтверджує Інсайдер.

Telegram-канал AteoBreaking повідомляє, що Азербайджан бомбардує територію Вірменії. Працює важка артилерія.

"Згідно з угодою ОДКБ напад на Вірменію, фактично означає напад на Білорусь, Казахстан, Киргизію, Росію та Таджикистан. Вірменія має право звернутися до співдружності за військовою допомогою", - сказано в повідомленні. У повідомленні сказано, що МО Азербайджану повідомляє про жертви в результаті боїв, що продовжуються. Азербайджан стверджує, що Вірменія розпочала широкомасштабні провокації проти ЗС Азербайджану, тому азербайджанські військовослужбовці ведуть інтенсивний вогонь щодо позицій Вірменії. "Диверсійні групи збройних сил Вірменії у темний час доби замінували ділянки між позиціями підрозділів азербайджанської армії та дорогами постачання у різних напрямках. У результаті вжитих термінових заходів щодо негайного запобігання цим актам розпочався бій", - повідомили в Міноборони Азербайджану.

Вірменія має намір звернутися до Росії для виконання договору про взаємну допомогу, повідомляє Кабмін Вірменії, у вівторок, 13 вересня, пише РИА Новости.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Ради безпеки країни під головуванням прем’єр-міністра країни Миколи Пашиняна.

Відомо, що він зателефонував вночі президенту Росії Володимиру Путіну і розповів про конфлікт, що загострився, повідомили в прес-службі вірменського уряду.

"Прем'єр-міністр представив подробиці провокаційних, агресивних дій збройних сил Азербайджану, що почалися опівночі, стосовно суверенної території Вірменії, які супроводжувалися обстрілами з артилерійської та великокаліберної вогнепальної зброї. Пашинян назвав дії азербайджанської сторони неприпустимими і підкреслив важливість адекватної реакції", - йдеться у повідомленні.
Зі свого боку, Міноборони Азербайджану назвало воєнний конфлікт на кордоні широкомасштабною провокацією збройних сил Вірменії.
"Деякі позиції, укриття та опорні пункти Азербайджанської Армії на території Дашкесанського, Кельбаджарського та Лачинського районів зазнали інтенсивного обстрілу підрозділами Збройних сил Вірменії", - заявили в Азербайджані. У відомстві зазначили, що контрзаходи мають локальний характер і спрямовані проти військових об'єктів, які є вогневими точками.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ 2025 року

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі". Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...