Різні класи підготовки - різні країни: У МО України розповіли, за якими програмами пілоти ЗСУ проходять навчання на F-16

Молоді пілоти здійснють учбові польоти у Великій Британії. Досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання на літаки F-16 в Данії та США.

Українські пілоти проходять навчання польотам на західних винищувачах F-16 та експлуатації цих літаків за різними програмами та групами у кількох країнах-учасницях Авіаційної коаліції. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

"Відзначу зусилля, які здійснюють партнери в межах Авіаційної коаліції щодо розвитку бойових спроможностей авіації ПС ЗС України. Кожна країна робить свій внесок", - заявив він.

За словами Павлюка, йдеться не лише про гарантії надання літаків, але також допомогу з боєприпасами та усім необхідним для ефективного захисту українського неба завдяки винищувачам F-16.

Він розповів, що наразі різні групи фахівців проходять тренування за різними програмами.

Так, молоді пілоти підвищують свій професійний рівень, здійснюючи учбові польоти за міжнародними процедурами у Великій Британії, щоб потім перейти до перенавчання на літаки F-16;

Досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання на літаки F-16 в Данії та США.

Інші групи українських пілотів та авіаційного персоналу, які наразі підвищують рівень володіння спеціалізованою авіаційною англійською мовою у Великій Британії, Канаді, Польщі та США - найближчим часом приєднаються до програми перенавчання на літаки F-16.

Як відомо, до міжнародної коаліції щодо навчання українських авіаторів на літаках F-16, та зокрема передачі Україні цих винищувачів, увійшли Бельгія, Велика Британія, Данія, Греція, Нідерланди, Норвегія, Люксембург, Канада, Польща, Румунія, Сполучені Штати Америки, Чехія, Франція, Швеція.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...