"Різні сили підштовхують військових": Зеленський висловився щодо "втручання генералів у політику"

Втручання генералів у політику - помилка, яка ставить під загрозу національну єдність. Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Sun висловив свою думку щодо військових, які хочуть стати політиками, передають Патріоти України.

Він також відреагував на статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про "глухий кут" у війні з РФ та малоймовірність прориву. "Вище керівництво, якщо стане політичним, ризикує отримати непокору з боку своїх підлеглих військових. Різні політичні сили штовхають військових у політику. Це було після 2014 року, коли кожна політична партія хотіла якихось військових, зірок війни. Вважаю, це була дуже велика помилка. Їх штовхнули в політику, а згодом вони втратили репутацію", - заявив Зеленський.

Якщо військовий вирішив займатися політикою, то це його право, але тоді йому буде не до війни, вважає президент. "Якщо ти керуєш війною з думкою, що завтра будеш займатися політикою чи виборами, то в своїх словах і на передовій ти поводишся як політик, а не як військовий. А це величезна помилка. При всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів, які на полі бою, є абсолютне розуміння ієрархії, і все. Їх не може бути двох, трьох, чотирьох. Вона одна, за законом і в умовах війни про це не може бути й мови. Це не веде до єдності нації", - додав Зеленський.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...