РНБО готує нове рішення щодо ситуації на Донбасі: Данілов розповів, що відбудеться після 7 грудня

На запитання про можливе загострення на фронті секретар РНБО відповів, що ситуація може погіршитися в будь-який момент.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що РНБО готує нове рішення щодо ситуації на сході України, повідомляють Патріоти України.

В інтерв’ю, коментуючи завершення 9 грудня терміну дії плану «А», що передбачає вирішення конфлікту на Донбасі політико-дипломатичним шляхом, Данілов сказав: «Це рішення президента. 7 грудня 2019 року відбулося засідання РНБО, на якому було схвалено п’ять варіантів розвитку ситуації на Донбасі. Відкрию невелику таємницю: готується рішення РНБО щодо ситуації в Донецькій і Луганській областях», – сказав Данілов.

Секретар РНБО додав, що не знає, яким воно буде: закритим чи відкритим. На запитання про можливе загострення на фронті Данілов відповів, що ситуація може погіршитися в будь-який момент. «І це залежить не від тих людей, які перебувають в окупованих Донецьку чи Луганську, а тільки від Кремля. Але ЗСУ готові відповісти на будь-які виклики», – наголосив він.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово відводив певні строки для досягнення миру на Донбасі. В оприлюдненому в березні цього року інтерв’ю британському виданню The Guardian Зеленський заявив, що дав президентові Росії Володимиру Путіну рік для досягнення угоди, яка покладе край війні.

«Час спливає... Уряд може витратити один рік на угоду. Протягом цього періоду вона має бути реалізована. Більше не можна», – зазначив тоді Зеленський. «Я не витрачу 5 років, які мені надав український народ, на роботу в Мінську», – додав український президент.

Джерело: Фокус

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...