"Робота Києва і Кишинева налагоджуватиметься": Партія Санду після перемоги над п'ятою колоною Москви на виборах збирається рішуче взятися за Придністров'я

У партії Санду розповіли про плани вирішення придністровського питання Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/

Рішення придністровського питання не залежить тільки від дій Кишинева, проте через посилення співпраці з Києвом у боротьбі з пропагандою на цій ділянці, контроль за територією може бути посилений. Про це заявив кандидат в депутати від партії PAS Серджіу Литвиненко «Главкому» , зазначають Патріоти України.

«Ми дивимося на це негативно і так дивилися завжди. Є багато рішень міжнародних організацій, самітів, які сказали, що Російська Федерація має відвести те, що там залишилося», – сказав Литвиненко.

Політик додав, що новий віце-прем'єр з реінтеграції буде працювати, щоб зрушити проблему з місця, проте в Молдові, за його словами, є розуміння, що ситуація залежить не тільки від дій Кишинева.

«Що стосується формату 5 + 2 ... потрібно оптимізувати методи роботи цього формату», – зазначив Литвиненко.

При цьому Литвиненко зазначив, що влада в Молдові розраховує на співпрацю з Києвом в питанні Придністров'я, а також контрабанди на цій ділянці.

«Київ і Кишинів можуть багато зробити, якщо у них буде до цього комплексний підхід до цієї проблеми. Ще раз підкреслю, що це не залежить тільки від Києва і Кишинева, але вони можуть сприяти цьому. Тому, я сподіваюся і десь впевнений, що робота Києва і Кишинева буде налагоджуватися», – зазначив він.

Як відомо, 11 липня в Республіці Молдова відбулися дострокові парламентські вибори, в яких перемогла пропрезидентська партія «Дія і солідарність». Політсила отримає 63 зі 101 мандата, за попередніми результатами, і сформує монобільшість.

Також повідомляли, що новий уряд у Молдові обіцяють сформувати до 10 серпня.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...