"Робота ускладнена": Гуменюк розповіла, що заважає наступу ЗСУ на лівому березі Херсонщини

Збройні сили України встановили свої позиції на лівому березі річки Дніпро в Херсонській області. Однак ведення бойових операцій стало складнішим через несприятливі погодні умови. Про це повідомляє речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Там працюють різні Сили оборони, різні структурні складові, не тільки морська піхота. Там працюють різні підрозділи за своїм призначенням. І робота дуже потужна не тільки з особистою присутністю, а й аеророзвідка, артилерія дуже багато роблять для тих, хто закріплюється на лівому березі, щоб вони мали більш-менш забезпечений спокій", — пояснила речник.

Водночас вона наголосила на необхідності пам'ятати, що противник активно моніторить інформаційний простір щодо ситуації на лівому березі.

"Тому що в гібридній війні передача інформації — дуже важлива. Те, що передувало нашому цьому повідомленню — це знищення ворогом на окупованій території вишок мобільного зв'язку. Це знищення можливості у людей на окупованих територіях отримувати правдиву інформацію", додала Гуменюк.

Згідно з її висловлюванням, після тривалих військових дій та інформаційних зусиль Збройні Сили України можуть перейти на певний відкритий етап.

При цьому Гуменюк підкреслила, що погіршення погодних умов ускладнює бої. Йдеться як про окупантів, так і про українських захисників. Тому зараз наші воїни намагаються закріпитися на лівому березі.

"Треба усвідомлювати, що в умовах дуже поганої погоди зараз вона ускладнена. Тому що це не тільки ускладнює фізичне просування, а й аеророзвідку. Тому що грозове попередження. І у ворога зараз немає можливості так само потужно використовувати тактичну авіацію, як вони робили до цього етапу. (Пам'ятаєте бомбардування по 70-80 КАБів за добу.) Зараз цей період і використовується, щоб максимально надійно закріпити наші успіхи", — наголосила вона.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...