"Робимо все, щоб Часів Яр не був захоплений": Заступник командира батальйону ударних БпАК розповів про ситуацію

Олесь Маляревич, заступник командира батальйону ударних БпАК "АХІЛЛЕС" 92-ї ОШБР, зазначив, що важливо не допустити прориву ворога до Часового Яру, але дуже важко, паритету сил немає. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Наша бригада вже тривалий час на Бахмутському напрямку - Часів Яр, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка. Ми робимо все, щоб Часів Яр не був захоплений, зараз перебуваємо в активній обороні. Щодня отримуємо бойові завдання – ураження, розвідка, дорозвідка, дистанційне мінування і навіть з'явилася така опція, як доставка великими дронами нашій піхоті гуманітарних вантажів та всього необхідного, щоб оборонці трималися", - зауважив заступник командира батальйону ударних БпАК.

За його словами, окупанти вже другий місяць активно штурмують Часів Яр, який є висотою і найважливішою точкою, що допоможе їм завдавати ударів по Костянтинівці, Дружківці й навіть дотягуватися до Краматорська та Слов'янська.

"Розуміємо, що дуже важливо не допустити прориву ворога до Часового Яру, але ви бачите, що відбувається. Паритету точно немає, дуже важко. Нам тільки залишається наш професіоналізм та меншою кількістю боєприпасів працювати якісніше, ніж це робить загарбник. Співвідношення по артилерії десь 1 до 6, про що і головнокомандувач Сирський говорив. По дронах – десь 1 до 2, ситуація покращилась по FPV. По бомбардувальниках – ми випереджаємо, але окупанти зараз активно розробляють свій власний винахід у цьому напрямку. А по розвідувальним крилам – ворог продовжує мати перевагу, але ми теж почали використовувати українські та закордонні зразки, щоб робити розвідку, корегувати артилерію та планувати власні дії", - прокоментував Олесь Маляревич.

Нова "бавовна" так не минулась: ЗМІ повідомляють про знищення заправної станції на "Бельбеку" після атаки (відео)

четвер, 16 травень 2024, 9:59

На аеродромі "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму після другої атаки в ніч на 16 травня, ймовірно, знищено заправну станцію.. "На військовому аеродромі "Бельбек" у Криму внаслідок сьогоднішньої нічної атаки знищено заправну станцію", - йдеться у пов...

Україна збиває набагато менше російських ракет, ніж раніше: Військовий експерт назвав причину

четвер, 16 травень 2024, 9:57

Україна зараз збиває набагато менше російських ракет, ніж раніше під час повномасштабної війни. За останні півроку військово-повітряні сили перехопили близько 46% цілей. Про це пише американське видання The Wall Street Journal. Чому так відбувається та...