"Робить ще більш актуальним проведення "спецоперації": Пєсков цинічно прокоментував проєкт гарантій безпеки для України

У Росії продовжують "горіти" від презентованого напередодні в Києві проєкту договору щодо безпекових гарантій для України. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що цей документ "зробить ще більш актуальним проведення Росією спеціальної військової операції", передають Патріоти України.

Судячи з його цинічної заяви, особливо розлютило Кремль небажання України відмовлятися від курсу на членство в НАТО на тлі агресії Росії, що триває з 2014 року. Про це Пєсков заявив російським пропагандистам.

Бажання України захиститися від безперервної агресії РФ та від прагнення Москви окупувати все більше українських земель і знищити українську націю розлютило Кремль. Зарпонований Києвом проект майбутніх гарантій безпеки там спробували використати як тезу на підтвердження нібито безальтернативності повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

"Йдеться про певний документ, і ніхто не приховує, що цей документ вони мають на увазі до моменту вступу України до НАТО. Тобто орієнтир на членство в НАТО залишається. Відповідно залишається головна загроза для нашої країни. І залишається, і навіть набуває більшої актуальності одна з причин, яка і зробила необхідним проведення спеціальної військової операції", – озвучив чергову цинічну тезу Кремля Пєсков.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....