Робить вигляд, нібито "захищає персональні дані": "Росавіація" не дає російським пілотам влаштуватися на роботу за кордоном

Відправлені в простій пілоти російських компаній або ті пілоти, які звільнились, зіткнулися зі складнощами при спробі знайти роботу в інших країнах: Росавіація не підтверджує інформацію про них на запит авіарегуляторів і перевізників. Про це пише "Комерсант" із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

За різними оцінками, через це перейти до іноземних авіакомпаній не змогли від кількох десятків до кількох сотень пілотів. "Про те, що Росавіація в ході стандартної процедури перевірки на прохання майбутнього роботодавця не дає дані про дату видачі пілотського посвідчення та його актуальність, повідомили п'ять джерел у галузі. Як розповів один із них, відмову регулятор у низці випадків пояснив іноземним колегам "неможливістю розкрити персональні дані", а в решті не давав відповіді", - йдеться у статті.

За словами співрозмовників, більшість намагалися працевлаштуватися в країни Південно-Східної Азії (В'єтнам, Таїланд, Камбоджу та Малайзію) та Туреччину.

Президент профспілки льотного складу Росії Мирослав Бойчук стверджує, що з кінця лютого до середини червня іноземна авіавлада надіслала близько 600 запитів з проханням підтвердити інформацію, і російський регулятор це зробив. Але реально працевлаштувалися поки що близько сотні пілотів.

За словами учасників ринку, влада ускладнює працевлаштування пілотів через брак кадрів у галузі. Зокрема, Мінтранс РФ побоюється, що через відплив кадрів виникає ризик зірвати виконання доручення Путіна зберегти за підсумками року обсяг перевезень 100 млн пасажирів. При цьому в Росії з квітня прибутки пілотів скоротилися в середньому на 40%.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...