Родом із Харківщини: Що відомо про в.о. генпрокурора, якого щойно призначив Зеленський

Президент України Володимир Зеленський ухвалив покласти виконання обов'язків генерального прокурора на Олексія Симоненка. Він замінить Ірину Венедіктову, яка, згідно з указом глави держави, "усунена з посади". Відповідні укази було опубліковано увечері у неділю, 17 липня, на сайті глави держави, інформують Патріоти України.

Симоненко обіймав посаду одного із заступників Венедіктової. "Відповідно до частини другої статті 11 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" ухвалюю: покласти на Симоненка Олексія Юрійовича виконання обов'язків генерального прокурора", – сказано в указі.

Олексій Симоненко – хто він?

Народився: 18 вересня 1976 року у м. Чугуїв Харківської області

Освіта: у 1998 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство", кваліфікація юрист.

З травня 1998 року по березень 2006 року працював в органах прокуратури міста Києва на посадах стажиста на посаді помічника прокурора, помічника прокурора, слідчого прокуратури Ватутінського району м. Києва; слідчого прокуратур Деснянського та Оболонського районів м. Києва; старшого помічника прокурора, старшого слідчого прокуратури Оболонського району м. Києва.

З березня 2006 року по травень 2010 року працював в органах прокуратури Київської області на посадах слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області; старшого помічника прокурора Київської області з питань правового забезпечення; начальника слідчого відділу слідчого управління; заступника начальника, начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури слідчого управління прокуратури Київської області.

З травня 2010 року по червень 2018 року проходив службу в органах Служби безпеки України на посадах офіцерського складу.

З 27 березня 2020 року – заступник Генерального прокурора.

Указом Президента України присвоєно почесне звання "Заслужений юрист України". Нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України.

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...