Родичів змусили сказати, що вчинила суїцид? Таліби обезголовили волейболістку збірної Афганістану (фото)

Члени радикального руху «Талібан», який прийшов до влади в Афганістані, стратили в Кабулі волейболістку молодіжної збірної країни Махаджабід Хакімі, розмістивши моторошні фото відрубаної голови і тіла в соцмережах. Про це повідомляє Persian Independent, передають Патріоти України.

В інтерв'ю виданню один з тренерів афганської збірної під псевдонімом Сурая Афзал підтвердила, що спортсменка була убита, швидше за все, на початку жовтня, але сказала, що спочатку ніхто, крім сім'ї Махаджабід, не знав ані точної дати, ані способу вбивства.

За її словами, після приходу до влади «Талібану» над афганськими спортсменками нависла загроза. Лише двоє волейболісток збірної Афганістану змогли втекти з країни, інші змушені ховатися, знищуючи свідчення того, що вони займалися спортом.

«Талібан» наполегливо рекомендував сім'ям наших гравців не дозволяти своїм дівчаткам займатися спортом, інакше вони зіштовхнуться з великими проблемами. Дівчата навіть спалили свій спортивний інвентар, щоб врятувати себе та свої сім'ї. Вони не хотіли, щоб у них залишалося що-небудь пов'язане зі спортом. Вони налякані", — сказала тренер.

Що ж стосується страченої Махаджабід Хакімі, то повідомляється, що спортсменка грала за волейбольний «Кабул» до краху попереднього афганського уряду і була одним з найуспішніших гравців клубу.

Пізніше родичі афганської волейболістки спростували новину про те, що дівчина була вбита членами руху «Талібан», і навіть поділилися фотографією пам'ятника на могилі 25-річної Махаджабід, де вказані ім'я і справжня дата смерті. Але чи за власною волею?

«Вона не була вбита талібами в жовтні. Смерть Махджабін сталася 6 серпня, а її тіло було знайдено у ванній її нареченого в Кабулі. Він стверджував, що Махджабід вчинила самогубство. Однак наша сім'я підозрює, що її родичі нечестиві», — сказали родичі Хакимі в інтерв'ю Alt News.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...