Родина каже, що їхав працювати охоронцем: На фронті в Україні було вбито громадянина Індії

На фронті в Україні було вбито громадянина Індії Шрі Мохаммеда Асфана, який воював у складі окупаційних військ. Індійські ЗМІ стверджували, що його нібито змусили приєднатися до російської армії, передають Патріоти України.

«Нам стало відомо про трагічну загибель громадянина Індії Шрі Мохаммеда Асфана. Ми підтримуємо зв’язок із сім'єю і російською владою», — повідомляє посольство Індії в Росії в соцмережі Х.

Дипломати додали, що місія докладе всіх зусиль, щоб відправити його останки в Індію. За даними індійської телекомпанії NDTV, 30-річного Мохаммеда Асфана було вбито за кілька місяців після того, як він приєднався до окупаційних військ.

Його сім'я в коментарі ЗМІ розповіла, що він разом із двома іншими чоловіками прибув до Росії в листопаді минулого року після того, як їм пообіцяли роботу охоронцями в російських урядових установах.

За їхніми словами, Асфана нібито обдурив агент із Дубая, який веде канал на YouTube під назвою Baba Vlogs і у своїх відео розповідає про те, як допомагає людям отримати дозволи на роботу.

Після прибуття до Москви Асфана та інших індійців змусили підписати якийсь документ, повідомляють його родичі. Пізніше він зрозумів, що їх завербували як «помічників» у російську армію, розповів брат Асфана.

Востаннє Асфан розмовляв зі своєю сім'єю 31 грудня минулого року, всього за кілька тижнів до того, як їм повідомили про його смерть.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...