Родина керівника слідчих у справі Шеремета володіє елітною землею на мільйон доларів, - журналістське розслідування (відео)

Мова йде про земельні ділянки в курортних Карпатах – у Пилипці та селі Річка, а також під Києвом – у Процеві, Кийлові, Хотянівці, Нижній Дубечні та Новосілках.

Родичі першого заступника голови Нацполіції та керівника слідчо-оперативної групи по розслідуванню вбивства журналіста Павла Шеремета Євгена Коваля володіють земельними ділянками і нерухомістю на понад мільйон доларів. При цьому жодних офіційних підтверджень співставних з цією сумою заробітків у них немає. Про це йдеться у розслідуванні журналістів проекту "Наші гроші з Денисом Бігусом", повідомляють Патріоти України.

Мова йде про земельні ділянки в курортних Карпатах – у Пилипці та селі Річка, а також під Києвом – у Процеві, Кийлові, Хотянівці, Нижній Дубечні та Новосілках. Так, тільки в Карпатах у родичів Євгена Коваля майна на понад мільйон доларів – більше 5 з половиною гектарів у селі Річка та ще 2,4 гектара в Пилипці, де, ймовірно, зводиться база відпочинку. Уся земля оформлена на батька поліцейського високопосадовця – Олександра Коваля.

Нагадується, що восени журналісти “Слідства.Інфо” після призначення Коваля на керівну посаду в поліції розказали про майно його батька у Карпатах. Тоді їм вдалося зафіксувати, що на ділянці в Пилипці ведеться активне будівництво та облаштування території. Но новому відео «Наших грошей» помітно, що у березні більшість будинків були вже готові. І якщо раніше за документами в експлуатацію було введено 4 котеджі, то зараз додалося ще 2 і СПА на 671 квадратний метр. Також члени родини Коваля є власниками ділянки площею в понад гектар у Кийлові – мальовничій частині вздовж Дніпра, де вартість сотки землі стартує з позначки у 26 тисяч гривень.

Поруч в Процеві у їхній власності ще 5 ділянок площею у 64 сотки (з мінімальним цінником у 15 тисяч гривень за сотку). У власності чоловіка рідної сестри першого заступника голови Нацполіції - 11 соток під новим котеджем у Хотянівці. Також він, відповідно до реєстру прав на нерухомість, значиться власником більш як 7 гектарів у Новосілках, де вартість сотки стартує від 30 тисяч гривень. За інформацією журналістів, офіційні доходи членів родини поліцейського в рази менші за вартість усіх цих активів. Наприклад, Катерина Крет – сестра Коваля, яка раніше працювала в податковій Вишгорода, у поданій в 2019-му році декларації, прозвітувала про 420 тисяч гривень річного доходу на двох з чоловіком. Натомість не зазначила численне майно, оформлене на неї та чоловіка. Від будь-яких коментарів жінка відмовилась.

Самого Євгена Коваля, в декларації якого з нерухомості лише дві квартири в столиці та дві ділянки під Києвом, журналісти зустріли під час посадки в елітний позашляховик Toyota Land Cruiser 200 Executive Lounge. Таке авто нині коштує близько двох мільйонів гривень. Ця машина відсутня в декларації поліцейського. Сам він заявив, що вона є службовою. Зазначається, що Євген Коваль призначений на посаду у вересні 2019-го року. До цього три роки очолював Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції, а його загальний стаж роботи в правоохоронних органах перевищує 23 роки. Говорити з журналістами про походження активів родини Коваль не захотів. Після зустрічі з журналістами Bihus.Info Головне слідче управління Нацполіції відкрило справу за втручання в його приватне життя та правоохоронну діяльність.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...