Родина саме підходила до будинку: На Харківщині внаслідок атаки окупантів загинув 12-річний хлопчик

Ввечері у середу, 27 березня 2024 року, російські окупанти атакували Харківщину. Внаслідок удару по селищу Борова Ізюмського району загинув 12-річний хлопчик. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури. Зазначається, що росіяни вдарили по селищу близько 21:20, передають Патріоти України.

"У населеному пункті пошкоджено житлові будинки та дитячий садок. Точний вид озброєння встановлюється", – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Керівник місцевої СВА Олександр Тертишний розповів у коментарі "Суспільне Харків", що 12-річний хлопчик помер у лікарні внаслідок уламкового поранення. "Хлопець з батьками саме підходив до свого будинку, коли прилетіло. Хлопчика поранило, його забрали до лікарні у тяжкому стані, але, на жаль, (поранило) смертельно. Це вулиця, на якій тільки житлова забудова, і ось по ній стріляли", – розповів він.

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

четвер, 9 травень 2024, 13:54

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України. "Звільни...

"Усі запаси віддають російським військовим": В окупованому Луганську виникли проблеми з пальним через удар по нафтобазі

четвер, 9 травень 2024, 12:41

Після удару по нафтобазі у тимчасово окупованому Луганську у російських загарбників спостерігаються серйозні проблеми із паливом. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram в четвер, 9 травня, передають Патріоти України. "Нафтобаза...