"Родинам загиблих дадуть по п'ять кілограмів риби": Дипломат пояснив, чи повстануть росіяни після масової ліквідації "чмобіків" в Україні

Російське суспільство має рабську ментальність, росіяни звикли жити за іншою системою координат - не такою, як у цивілізованих країнах. Тому навряд чи найближчим часом в РФ може відбутися бунт або революція, передають Патріоти України.

Можливість революції "гальмує" також реакція на будь-які протести з боку правоохоронців в РФ – вони придушують їх силою. Про це розповів дипломат, керівник Центру дослідження Росії, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко в інтерв’ю Главреду.

"Тому я не бачу жодних шансів на те, що в Росії може щось подібне відбутися (бунт або революція – ред.). Якщо жінки водять хороводи, і це є протестом, то про який бунт можна говорити? Якщо на протест виходять 50-100 осіб, яких одразу ж кийками заганяють у воронки і вивозять у тюрму, яка може бути революція?", – зазначає Огризко.

Він наголосив, що росіяни не демонструють ніякої здатності до спротиву, зате постійно показують свою ментальність рабів.

До протестів росіян не підштовхне навіть мобілізація в РФ і загибель "частково" мобілізованих на війні проти України, каже дипломат.

"Навіть жахливі втрати росіян, які зараз почнуться після того, як "чмобіків" кидатимуть на смерть, нічого не змінять. У РФ лише говоритимуть про те, що це герої, які загинули за Росію, а родинам загиблих дадуть по п'ять кілограмів риби чи колесо від "Жигулів" та скажуть, що цього достатньо. І люди мовчатимуть", – розповідає дипломат.

Певні зміни всередині країни-агресорки можливі лише тоді, коли в РФ зрозуміють, що Путіна потрібно здавати. А зрозуміють вони це тоді, коли Україна переможе Росію на полі бою і поверне свої території, зазначає дипломат.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...