Рогозін пригрозив "великими проблемами": Литовська залізниця повідомила Росію, що припиняє пропуск транзиту до "Калінінґрадской області"

"Литовська залізниця повідомила Росію, що сьогодні з 00:00 припиняє пропуск транзиту до "Калінінґрадской області" - не пропускатиметься весь перелік товарів, що підпадає під європейські санкції (це 40-50% всіх вантажів). Рішення прийнято після отримання Литвою роз'яснень від Єврокомісії. Росія в паніці шукає пороми як альтернативу залізничному сполученню", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Натомість директор Роскосмосу Роґозін негайно заявив, що Литва і ЄС порушили умови пакету спільних рішень ЄС-РФ-Литва 2002-03 рр.: коли в обмін на гарантований транзит Росія ратифікувала Договір про держкордон з Литовською республікою. Обмеження транзиту означає невизнання східних кордонів ЄС, "в Євросоюзі мають розуміти наслідок свого суїцидного рішення для легітимності свого ж власного східного кордону".
==
Це, звісно, відомий фрік Роґозін, але, тим не менш, він - цілком собі офіційна особа і один з вищих чиновників РФ. Отже, озвучені ним погрози можуть сприйняти як маячню в приватному порядку, а можуть і визнати офіційною позицією Кремля. Цікаво, якою буде реакція Євросоюзу на таку зухвалість російського чиновника".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...