Романенко пояснив, чому Росія запускає по Україні чотири ракети з чотирьох літаків Ту-95МС, а не з одного


Авіаексперт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко розповів в ефірі Radio NV, чому для атаки по Україні 20 червня ворог, зокрема, піднімав у повітря чотири бомбардувальники Ту- 95МС і випустив чотири ракети Х-101, Х-555, які вдалося збити, передають Патріоти України.

«Усе впирається у фінансові причини. Дивіться, чотири ракети можна було запустити з одного борту, бо загалом такий літак бере вісім ракет, але це вже перевантаження. Якби запустили з одного борту, то фінансові виплати, тобто бойові за пуски, отримав би один екіпаж, а так отримають чотири екіпажі. Тут будь-який командир полку розповість про причини підняття кількох літаків на завдання, яке міг виконати один літак», — зазначив Романенко.

Тому, підсумував експерт, справа в грошах і «нічого більше»: «Трохи неочікувано, але практика така, розумієте? Треба стимулювати. Немає перемог — стимулюють грошима, проста формула».

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...