Росіі бракує ресурсів для великого наступу на Харків: Коваленко оцінив ситуацію і назвав найгарячіші точки фронту в Україні

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко назвав найнебезпечніші напрямки на фронті. За його словами, це райони Авдіївки та Часового Яру, передають Патріоти України.

"У районі Авдіївки це дії біля Бердичева, Орлівки, Тоненького і так далі. Тут вони створюють буфер безпеки півколом. А потім після оперативної паузи готуватимуться до наступальних дій за межами цього буфера. У районі Часового Яру варто відзначити ситуацію в Іванівському. Окупанти зайшли в село і зайняли позиції в північно-східній частині, тому що їм важливо створити умови для наступу на сам Часів Яр. Це найбільш небезпечні напрямки", - розповів експерт виданню "РБК-Україна".

Крім того, він нагадав і про інші небезпечні ділянки фронту, як-от Новомихайлівка на Донеччині, де окупанти атакують уздовж дороги 00532 від Мар'їнки до Вугледара.

"Також не забуваємо такі локації, як Серебрянське лісництво, район Білогорівки (Луганська область) і Лимано-Куп'янську вісь саму по собі. І, звичайно ж, про район Работине Запорізької області. Тому що окупанти досі не змогли відновити над ним контроль і намагаються продовжувати наступальні дії", - підсумував Коваленко.

При цьому наразі російській загарбницькій армій бракує ресурсів для великого наступу на Харків, вважає Олександр Коваленко. Останні удари авіаційними бомбами експерт пояснює намаганням тероризувати мирне населення.

"Мета - залишити Харків без світла, води та повністю зруйнувати інфраструктуру", - сказав він. Про наступ можна буде говорити після перегрупування окупаційних військ, поновлення боєздатності підрозділів, а також накопичення та формування ресурсів. Коваленко запевняє, що зараз про це мова не йде.

"Ми бачимо, як вони на своїй території намагаються створити кілька формувань, наприклад, 44-й армійський корпус. Однак поки що не вдається, не вистачає ані людського ресурсу, ані техніки. Можна сказати, що підготовка, умовно, на початковому етапі, та й то відбувається з не найкращими показниками", - пояснив Коваленко.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...