"Росії доведеться заплатити": У Німеччині зробили заяву щодо відновлення України

Росії доведеться заплатити за відновлення України, зокрема, це передбачено міжнародним правом. Відповідну заяву зробила міністерка з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце, передають Патріоти України.

Утім, вона не "цілком упевнена у такій перспективі". "Але нам необхідно зробити все, щоб досягти цього, тому що вони знищили так багато речей. Вони зруйнували всю інфраструктуру, вони зруйнували будинки, і вони повинні заплатити за це. І це має бути частиною переговорів щодо припинення війни", – наголосила вона.

Партнери пообіцяли України 60 мільярдів євро на поновлення. Більша частина коштів надійде із допомоги на 50 мільярдів євро, яку кількома днями раніше анонсував Європейський Союз.

"США планують виділити 1,3 мільярда доларів, перш за все для відновлення енергетичного сектора та інфраструктури. Великобританія зобов'язалася виділити 240 мільйонів фунтів стерлінгів, а Німеччина надасть гуманітарну допомогу 381 мільйон євро", - йдеться у повідомленні.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...