"Росії начхати на невизнання зміни кордонів України з боку G7": Медведєв зробив зухвалу заяву

Заступник голови Ради безпеки РФ та експрезидент Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росії «начхати на невизнання зміни кордонів України з боку G7», передають Патріоти України.

«Скажімо м’яко: нашій країні начхати на невизнання нових кордонів з боку G7, важлива справжня воля людей, які там проживають. Не забувайте прецедент Косова, західні друзі», — написав Медвєдєв у своєму телеграм-каналі.

Також посіпака Путіна заявив, що G7 начебто «продовжує вести приховану війну з Росією», надаючи Україні зброю для захисту від російської агресії.

«Ще „сімочники“ забули сказати про неминуче використання Росією стратегічних ядерних сил у конфлікті та ймовірні страти українських націоналістів на Лобному місці Червоної площі через четвертування. Все ще попереду», — завершив свою оцінку зустрічі представників країн найбільших світових економік російський політик.

12—14 травня у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн відбулася зустріч міністрів закордонних справ країн Великої сімки під головуванням Німеччини. У ній також брав участь глава МЗС України Дмитро Кулеба, який закликав G7 конфіскувати активи РФ для відновлення України.

Міністри закордонних справ країн Великої сімки пообіцяли посилити економічну та політичну ізоляцію Росії, продовжити постачання зброї Україні та працювати над зменшенням глобальної нестачі продовольства внаслідок розв’язаної Москвою війни.

Очільники МЗС G7 домовилися продовжувати надавати Україні військову та оборонну допомогу «доти, доки це буде необхідним», а також заявили, що ніколи не визнають зміни кордонів України через військову агресію Росії.

Дипломати заявили, що боротимуться з російською дезінформацією, яка звинувачує Захід у проблемах постачання продовольства по всьому світу. Також вони закликали Китай не допомагати Росії і не виправдовувати її війну проти України.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...