Росії не вистачає медикаментів, операції переносять на невизначений термін, - українська розвідка

Росія відчуває гостру нестачу медичних препаратів, а планові операції переносяться на невизначений термін. Причина – запроваджені проти країни санкції. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

Зазначається:

  • відновлення медичних препаратів в РФ запасів не проводиться;
  • через наявний дефіцит відбувається суттєве зростання їх цін.

"Затверджені календарні графіки проведення планових операцій доводиться докорінно переглядати. У зв'язку з гострою нестачею необхідних препаратів вони переносяться на невизначений термін", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: допомога надаватиметься лише деяким хворим. Зокрема, "які потребують невідкладного оперативного втручання".

В ГУР також зазначають: нині фармацевтична галузь РФ "просто нездатна забезпечити виробництво достатньої кількості необхідних лікарських засобів". Понад те, у Росії "взагалі ведеться виробництво сучасних лікарських засобів " .

Натомість, наголошується, в країні налагодили "лінії з розфасовки імпорту". Однак вирішенням проблеми це не є, оскільки існує реальна загроза "повної зупинки постачання медикаментів з-за кордону".

У кризі перебуває і російський Сбербанк. Прибуток якого у річному вимірі впав на 95%.

Зокрема, за підсумками 10 місяців 2022 року чистий прибуток банку перевищив 50 млрд рублів. А за такий же період 2021-го показник був вищим приблизно в 20 разів, становлячи 1,05 трлн рублів.

Водночас, за даними Bloomberg, введені проти Росії санкції "залишають глибокі шрами на її економіці". Через це на країну чекає різкий і довгий спад реальних доходів. "Ця втрата добробуту в основному пов'язана із втратою доступу до іноземних готових товарів. А також до проміжних продуктів", – розповіли аналітики.

Уряд США викрутив руки Маску? - Пентагон та SpaceX заблокували незаконне використання росіянами Starlink на полі бою

п’ятниця, 10 травень 2024, 5:55

Власник компанії Starlink дратує американський істеблішмент занадто тісною дружбою з Китаєм та намаганням підтримувати підозрілі стосунки з Кремлем. Однак багатомільярдні контракти з держкорпораціями США роблять Ілона Маска чуттєвим до вимог Білого дому

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...