Росії важко підтримувати наступ, окупанти розриваються між Донбасом та Херсоном, - розвідка Британії

З початку вторгнення Росії важко підтримувати ефективну наступальну бойову силу, і ця проблема, ймовірно, стає дедалі гострішою. Про це йдеться у щоденному огляді Міноборони Великої Британії, передають Патріоти України.

Зазначається, що Росія продовжує залучати до свого наступу на Донбасі номінально шість окремих армій. У повному складі, перед вторгненням, ці формування були створені чисельністю близько 150 000 осіб.

"Останніми тижнями Росія часто оперувала угрупованнями розміром з роту - приблизно по 100 осіб, проводячи наступальні операції в одному секторі одночасно. Окрім серйозної нестачі особового складу, російські планувальники стикаються з дилемою між розгортанням резервів на Донбасі чи захистом від українських контратак у південно-західному напрямку Херсона", - йдеться у повідомленні.

Оголошена найближча політична мета Росії – захоплення всієї Донецької області. "Незважаючи на те, що Росія все ще може досягти подальших територіальних здобутків, її оперативний темп і швидкість просування, ймовірно, будуть дуже повільними без значної оперативної паузи для реорганізації та переоснащення", - додали у відомстві.

"Крах плана бандеровского недоумка": Медведєв розкритикував Саміт миру, який організовує Швейцарія

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:17

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, яку користь для Росії він вбачає у Глобальному саміті миру, запланованому на червень цього року. Про це він розповів підписникам у Telegram, передають Патріоти України. "Користь потрійна. По-перше, ...

Ціна нашого тепла та світла: Скільки енергетиків постраждали від атак на ТЕС із початку війни

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:06

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок атак російської армії на теплоелектростанції ДТЕК було поранено 51 енергетика, троє загинули. Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв у Facebook 3 травня, передають Патріоти Україн...