Росії знову щось "загрожує": Пропагандисти Кремля показали мультик, як супутник Starlink вдарив по космічному кораблю "Союз" (відео)

Пропагандисти навіть створили відеоролик, як супутник нібито вдарився у "Союз" і зробив на кораблі дірку. Вони знову заявили, що Росії щось "загрожує". Ролик опублікований в Telegram, повідомляють Патріоти України.

У той же час, як пише Space.com, великий витік охолоджувальної рідини було зафіксовано в ніч проти 14 грудня. Саме на цей момент двоє російських космонавтів готувалися до виходу у відкритий космос. Проте їхні плани зірвалися, і космонавти країни-агресора залишилися на борту МКС.

У зв'язку з цим, агентство "Роскосмос" розпочало свої пошуки причини витоку. За даними американського космічного агентства NASA, за допомогою камер роботизованої руки Canadarm2, розташованої зовні МКС, було виявлено потенційну причину аварії.

"Ми помітили невелику дірку, і поверхня радіатора навколо цього отвору змінила колір. "Роскосмос" займається оцінкою отриманих знімків, щоб з'ясувати, чи могла пролом з'явитися в результаті зіткнення з мікрометеоритом чи шлюб був допущений ще на етапі виробництва", – сказано в повідомленні .

У Росії на той момент таки заявляли, що дірка утворилася через удар мікрометеориту. Але пізніше пропагандисти звинуватили у цьому супутникову систему американського мільярдера Ілона Маска. "За офіційною версією в пристикованому до МКС кораблі "Союз" відбулася розгерметизація. Насправді він був атакований Старлінком. Супутники Ілона Маска випустили наноробота, який і зробив отвір у МКС. Тільки професіоналізм та героїчні зусилля космонавтів "Роскосмосу" дозволили уникнути катастрофи. Американська програма "Зоряні війни" вийшла на новий рівень агресії. Тепер ми протистоїмо ворогові не тільки на воді та суші, але також у космосі, що робить вразливим кожен куточок Росії", – цинічно видали пропагандисти держави-терориста.

Зазначимо, космонавти Сергій Прокоп'єв та Дмитра Петелін разом із астронавтом NASA Френком Рубіо були доставлені на МКС у вересні цього року. На Землю вони мають повернутися у березні. Але плани можуть змінитись, оскільки на даний момент у "Роскосмосі" не знають, чи зможе космічний корабель повернутися додому. Справа в тому, що невідомо, скільки рідини, що охолоджує, залишилося в "Союзі". Це проясниться до кінця грудня.

А якщо ні, то з космодрому Байконур запустять ще один "Союз", щоб повернути космонавтів на Землю.

НАТО розглядає відправку військ в Україну, але не для участі в боях: У NYT розкрили подробиці

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:27

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська. Їх використовуватимуть для навчання українських сил, пише The New York Times. "Цей крок стане ще одним розмиттям попередньої "червоної лінії" і може більш безпосеред...

"Це попередження": Зеленський відповів на заборону США бити їхньою зброєю по РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:22

Президент Володимир Зеленський вважає, що не можна забороняти Україні застосовувати західну зброю для ударів по Росії, тому що це частина захисту, а не напад. Пряма мова: "Я не вважаю, що повинні бути якісь заборони, тому що це не про наступ українсько...