"Росія - держава-вбивця!": Унаслідок нічної атаки по Харкову загинуло семеро людей

Унаслідок атаки по Харкову уночі 6 квітня загинуло семеро людей. Про це повідомив головний слідчий Харківщини Сергій Болвінов, передають Патріоти України.

"На жаль, маємо сімох загиблих внаслідок цієї атаки. Ще одинадцятеро людей отримали поранення", — написав Болвінов у Facebook.

За його словами, повністю зруйнована автозаправна станція, пошкоджені лінії електропередач. Посеред побитих дев'ятиповерхівок — дві вирви розміром 5 на 5 метрів. "Ворог знову бив двічі — прицільно по житлових багатоповерхівках, дитячих садочках та цивільній інфраструктурі. Другой обстріл почався менше ніж за пів-години після першого", — додав слідчий.

За даними міського голови Ігоря Терехова, унаслідок атаки вибило 3600 вікон у дев’яти багатоперхівках на Олексіївці. Пошкоджень зазнали 9 жилих багатоповерхівок і 3 гуртожитки. А також 2 дитсадки, 2 школи, автозаправка та кілька десятків крамниць. На місці працюють всі профільні муніципальні служби разом з працівниками ДСНС, правоохоронцями, волонтерськими організаціями.

"Водопостачання в будинки, що зазнали руйнувань, повністю відновлене. Усім постраждалим надаємо необхідну гуманітарну допомогу та пропонуємо дах над головою. Росія — держава-вбивця! І рано чи пізно вона відповість за кожне зруйноване нею життя", — наголосив Терехов.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...