"Росія - країна, яка занепадає. У США та ЄС це добре розуміють", - Павло Клімкін

Занепад Російської Федерації не за горами. Ця країна не має майбутнього в довгостроковій перспективі, і в Сполучених Штатах знають про це, але не мають наміру форсувати події. Таку думку озвучив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі Espreso.TV, передають Патріоти України.

"Давайте подивимося на Росію очима з Вашингтона: будь-який експерт вам скаже, що Росія - це країна, яка занепадає. Це середній і довгостроковий прогноз Сполучених Штатів. У Штатах і Європі бачать: лише торік скорочення населення в Росії збільшилося на 400 тисяч у порівнянні з попереднім роком", - заявив співрозмовник.

Клімкін погодився з тезами нещодавньої статті колишнього помічника президента РФ Владислава Суркова про те, що Росія "тримається на вертикалі та скрепах". При цьому дипломат не вважає, що США активно сприяють занепаду Росії. На його думку, американська сторона дотримуватиметься обережної стратегії у цій геополітичній грі. "Я вважаю, що прискорення російського занепаду - це проактивна тактика. Сполучені Штати на сьогоднішній день до такої тактики не готові, принаймні комплексно. Щодо можливості підштовхнути, можливо", - додав колишній міністр.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...