Росія - не Україна: Шендерович розповів, чому в РФ не може бути Майдану

У Росії не може бути Майдану, як в Україні, через принципову різницю в менталітетах. Про це в інтерв'ю розповів російський опозиційний блогер, письменник і журналіст Віктор Шендерович. За його словами, в Україні не такий "ступінь отруєння мізків", як в РФ, передають Патріоти України.

"Украина — страна антиимперская. Есть такое слово - мелкобуржуазный. Во времена моей молодости это было ругательство, а на самом деле: что ж плохого-то? Точка отсчета — я, жизнь моих близких", – зазначив він.

Письменник підкреслив, що увагу українців нічим неможливо відвернути від їх власного рівня життя, прав, гідності. "И когда бьют детей, это значит: бьют детей. Нельзя объяснить это интересами Украины! Янукович не мог объяснить интересами Украины, ее традициями, свое воровство и насилие", – додав він.

У той же час в Росії історично склалося так, що народ "отруєний" імперською і самодержавною риторикою, "холопськой ментальністю". Тому інтереси держави завжди ставляться вище власних. "Родина и государь в нашей традиции – срощены намертво! И это очень сильно засело в мозгах: есть какая-то Россия, интересы которой выше тебя. Выше твоей жизни, твоего достоинства, твоей безопасности, качества и протяженности жизни... Какая-то "Россия", превыше всего!" – розповів Шендерович.

Він зазначив, що кілька разів були спроби змінити такий стан речей, але вони не увінчалися успіхом. "Менялись флаги, но довлеющая пропорция государства к человеку сохранялась всегда. Погибнуть ради государства – это правильное дело, это честь! Ты не зря прожил жизнь!" – додав він.

"И население — просто грязь под ногами очередной идеологии. И эта связка: ты против царя, значит, ты против России - для 90% населения просто азбука", – підкреслив Шендерович.

Джерело: Цензор.НЕТ

Кількість загиблих внаслідок удару по Харкову зросла

субота, 18 травень 2024, 12:45

Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Харкову у п’ятницю, 17 травня, зросла до чотирьох — у лікарні помер 33-річний чоловік, який отримав поранення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. За його слова...

Потрібно було менше години: Українські спецназівці знищили російських штурмовиків (відео)

субота, 18 травень 2024, 12:30

Спецназівці Нацгвардії знищили цілу групу російських окупантів, які штурмували позиції Сил оборони України. На це пішло не більше години. "Штурмова група ворога рухалась не підозрюючи що за ними спостерігають пілоти БПЛА 2 окремого загону Центру спеціа...