Росіє, посунься: Китай випробовує свій новий авіаносець

Новий авіаносець має довжину у 315 метрів, що на 11 метрів більше ніж у Ляоніна. Його будівництво обійшлось близько $4,5 млрд.

Авіаносець Китаю Shandong проходить випробування

Військово-морські сили Китаю (ВМС НВАК) проводять морські випробування нового авіаносця типу 001A Shandong, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ. Тестування на повну боєготовність авіаносця планується проводити протягом року.

Перший китайський авіаносець типу 001A Shandong покинув верф Далянь на північному сході провінції Ляонін для військових місій у морі 25 травня.

Американська компанія – розробник космічних технологій Maxar Technologies Ltd. (Колишня DigitalGlobe) опублікувала супутникові знімки виходу в море нового китайського авіаносця Shandong.

Авіаносець Китаю Shandong у морі. Фото: @Maxar


Це його перший рейс для навчань з моменту його введення в експлуатацію 17 грудня 2019 року. На випробуваннях повинні перевірити експлуатаційні характеристики та підвищити рівень підготовки екіпажу, щоб підвищити здатність виконувати різні завдання.

Shandong

Китай розпочав будівництво нового авіаносця у 2013 році на суднобудівельній верфі в Даляні, а вже у квітні 2017-го року майбутній другий авіаносець ВМС Китаю був спущений на воду.

Ходові випробування авіаносця розпочались у квітні 2018 року та тривали до травня.

Другий вихід у море на випробування відбувався у вересні 2018 року, під час яких відбувалось випробування різного обладнання та оснащення корабля.

Схема авіаносця типу 001A

Третій етап випробувань відбувався впродовж жовтня-листопада 2018-го року.

17 грудня 2019 року, в ході урочистої церемонії Китай отримав до бойового складу військово-морських сил другий авіаносець.

Літаки здіймаються з трампліну, а посадка відбувається із використанням аерофінішера. Основу авіаційного крила складатимуть палубні винищувачі Shenyang J-15.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...