"Росія - вбивця", "Сирія стане могилою Росії": Мітингувальники в Стамбулі оточили генконсульство РФ і готові розірвати російських дипломатів за своїх загиблих бійців

Біля генконсульства Росії в "серці Туреччини" проходить акція протесту в зв'язку з авіаударом 27 лютого по турецьким силам в сирійській провінції Ідліб, зазначають Патріоти України. Про це в п'ятницю, 28 лютого, повідомило агентство Anadolu, передає dw.com.

Мітингувальники звинувачують Росію у підтримці сирійського режиму та ескалації конфлікту. Присутні скандують: "Мученики не вмирають, Батьківщина не буде розділена", а також "Вбивця - Росія, вбивця - Путін". «Сирія стане могилою для Росії», «Росія - вбивця, Путін - вбивця».

«Ми стоїмо тут проти злочинів, які ви вчиняєте. Ви дочекаєтеся непереборного гніву турецького народу», - заявив один із протестувальників.

На цьому тлі правоохоронні органи республіки посилили заходи з охорони генконсульства РФ. По периметру будівлі встановили металеві загородження і спецтехніку, на місце прибули бійці спецназу.

Тим часом голова Партії націоналістичного руху Девлет Бахчелі виступив за якнайшвидше проведення турецькою армією наземної та повітряної операції в Ідлібі.

Раніше Туреччина звинуватила Дамаск в повітряній атаці в районі Джебель аз-Завія, в результаті якої загинули щонайменше 33 військовослужбовців ЗС Туреччини, більше 30 людей госпіталізовано з пораненнями різної тяжкості.

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...