Росія "анонсувала" ракетний удар по дитячій установі в Україні: У ЦПД розповіли про плани ворога

Росіяни заявили, що Україна з подачі США нібито готує "інсценування російського ракетного удару" по дитячій установі. У ЦПД пояснюють, що ворог прагне посіяти паніку серед українців. Про це інформує Центр протидії дезіформації, передають Патріоти України.

"Подібні вкиди росіян – це відверта дезінформація, яка не має нічого спільного з реальністю та може свідчити про підготовку ворогом чергових ударів по цивільних об'єктах. Ворог намагається посіяти паніку серед українців, внести розкол та недовіру в наше суспільство і виправдатися за власні злочини", - йдеться в повідомленні.

У ЦПД наголошують, що РФ у воєнних злочинах своєї армії намагається звинуватити Україну.

"Масові вбивства цивільних у Бучі та інших українських містах, що були під окупацією, російська пропаганда попри численні докази вперто називає "провокацією та інсценуванням", а ракетний удар по дитячій лікарні Охматдит – "влучанням протиракети київської ППО", - нагадали в матеріалі.

Раніше в службі зовнішньої розвідки РФ оголосили, що Київ "з подачі США" нібито готує ракетний удар по українській дитячій установі, аби звинуватити РФ.

Також розвідка ворога додала, що Сполучені Штати Америки "за допомогою нової провокації Києва хочуть посилити тиск на КНДР та Іран, звинувативши ці країни у постачанні балістичних ракет до РФ".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...