Росія більше не контролює Херсон, - The New York Times

Російські окупанти більше не контролюють українське місто Херсон. Саме його загарбникам вдалося взяти першим від моменту повномасштабного вторгнення 24 лютого. Про це з посиланням на Пентагон заявило американське ЗМІ The New York Times, передають Патріоти України.

За словами високопоставленого чиновника, російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном. ЗМІ повідомляють, що наші бійці ведуть запеклі бої в Херсоні. "Українські сили зараз ведуть запеклі бої в Херсоні та відкидають там російських військових, знову перетворюючи стратегічно важливе портове місто на "спірну територію", – сказав чиновник журналістам під час брифінгу.

Що про це каже Україна

Наразі офіційного підтвердження чи спростування цієї інформації представників України немає. Українці в Херсоні також поставили під сумнів оцінку Пентагону, заявивши, що місто, схоже, залишається міцно в руках Росії, хоча українські сили воюють по всій Херсонській області.

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...

У Росії проблеми через дефіцит робочої сили: Розвідка Британії вказала на важливий момент

вівторок, 21 травень 2024, 2:35

Росія відчуває дефіцит робочої сили, який стає значною проблемою в деяких секторах. Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у щоденному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну. Британські оглядачі наводять оцінку російського ви...