Росія боїться висадити десант біля Одеси, є вагома причина, - експерт

Країна-агресор Росія після втрати флагмана ЧФ РФ крейсера "Москва" побоюється висаджувати десант, який міг би атакувати Одесу. Ідея ж із залученням для атаки на українське місто військових із Придністров'я також виглядає безглуздою. Про це, як пише "24 канал", заявив військовий експерт Олександр Мусієнко. На заваді планам Москви стало успішне укріплення півдня України, передають Патріоти України.

Мусієнко зазначив, що у Росії зараз є 5 десантних кораблів, які можуть бути використані для висадження десанту в Одесу, але окупанти уже бояться їх використовувати. "Виглядає так, що вони не наважуються на висадження десанту після того, як потопили крейсер "Москва", – каже Мусієнко.

Експерт зазначає, що ворог побачив, як укріплюється південь України і що на озброєнні ЗСУ є протикорабельні ракети, і цілком серйозно остерігається використовувати десантні кораблі, оскільки таких "у Росії більше не виробляють".

Проти планів висадження десанту в Одесу свідчить і те, що окупантам не вдався наземний прорив на півдні України, де вони не просунулися навіть до Миколаєва.

Коментуючи чутки про те, що РФ хоче використати контингент з Придністров’я для атаки на Україну, експерт заявив, що це виглядатиме дивно. Хоча він і визнає, що атака з двох-трьох напрямків могла б допомогти Москві досягнути результату.

"Незрозуміло, як Росія хоче мобілізувати людей з іншої "республіки", якщо вона просто веде "спецоперацію", – зауважив Мусієнко.

За його словами, спроби РФ розхитати ситуацію в "ПМР" є безуспішними і "в самому Придністров'ї мало хто ведеться на такі вкиди". Він також підкреслив, що кількості військ, які є в Придністров'ї, недостатньо для самостійного наступу на Одеську область. Окрім того, цей контингент "відрізаний від тилового забезпечення, туди не можна доставити боєприпаси".

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...