Росія братиме Херсонщину і Кримський канал. Решта маневрів - це для відволікання, - американський генерал

Головною ціллю Кремля у новій військовій авантюрі проти України буде розташована в межах Херсонської області, що на території континентальної України, основна частина Північно-Кримського каналу. Про це командувач сухопутних військ США у Європі у 2014-2017 роках генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив в програмі «Студія Захід» з Антоном Борковським, передають Патріоти України.

«На моє переконання, пріоритетним напрямком для Росії є дії з відрізання України від доступу до Чорного моря. Фактично, Кремль зацікавлений в тому, щоб встановити глобальний контроль за Чорноморським узбережжям від Одеси до сходу України. Це стосується аналогічних дій у Приазов’ї з метою контролю над Маріуполем і Бердянськом. Отож, увесь той рух російських збройних сил, за котрим ми зараз слідкуємо, найімовірніше, просто відволікаючий маневр. Щоб, насправді, в кінцевому рахунку завдати удару і спробувати захопити водогінний канал, що сполучає Дніпро і Крим», — пояснив генерал.

А далі РФ, як він вважає, «використовуватиме свій успіх на цій ділянці як плацдарм для подальшого загарбання чорноморського й азовського берегів». При цьому, як наголосив Ходжес, Росію не цікавить водопостачання жителів Криму. Їй потрібен лише привід для нової агресії проти України, додав колишній командувач сухопутного контингенту Сполучених Штатів у Європі.

«Проблему з постачанням води у Крим можна було б вирішити негайно. Якби Росія забралася з Криму добровільно. Або ж, якби вони побудували свій водогін. Ось вони будують трубопровід «Північний потік — 2″ з Росії у Німеччину замість того, аби взяти й спорудити замість нього водогін, що забезпечив би окупований півострів водою. Але я не думаю, що вони сильно переймаються через воду», — підсумував генерал-лейтенант Бен Ходжес.

Джерело: Еспресо.ТV

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...