Росія буде вбивати: Військовий експерт озвучив тривожний сценарій для Донбасу і розповів про план Путіна

На Донбасі може загостритися ситуація з боку Росії, якщо Україна спробує змінити свою участь в Мінському форматі. Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів військовий експерт, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь, передають Патріоти України.

За його словами, ситуація на сході країни може значно погіршитися в разі виходу України з консультацій та майданчиків.

"Якщо говорити прямо, Росія буде вбивати українських солдатів, щоб змусити Україну і її західних партнерів повернутися до того формату, який був підписаний в 2014-2015 роках", - сказав експерт.

Він висловив свою думку, що наступи будуть локальними, а не повномасштабними, але з великою кількістю жертв. Росія переслідуватиме дві мети - наростання напруження в українському суспільстві і тиск на президента Володимира Зеленського з боку громадян України.

"Це вже відпрацьована технологія. Кожен раз, коли треба чогось домогтися від президента України на міжнародній арені, здійснюється тиск, зокрема, через інформаційний простір і нагнітання обстановки на фронті. Чим більше смертей українських солдатів, тим більше буде загострення в українському суспільстві і тиск на українську владу", - підкреслив Самусь.

Джерело: Апостроф

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...