Росія будує уніфіковані пускові установки для "Калібрів" і "Оніксів": У ВМС оцінили загрози для України

У Чорному та Азовському морях уже кілька днів не спостерігаються носії крилатих ракет. Але наразі росіяни будують уніфіковані пускові установки для "Калібрів" та "Оніксів", передають Патріоти України.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук. Він уточнив, що у Чорному морі кораблі росіян взагалі відсутні, а в Азовському зафіксовані три мінні тральники й один ракетний катер, який "не може заподіяти шкоди зі своєї локації".

"В принципі нового нічого в російський тактиці не проглядається. Враховуючи небезпеку застосування носіїв крилатих ракет, вони їх максимально обмежують, незважаючи на те що вони їх мають в кількості вісім одиниць в Чорному морі", – зазначив Плетенчук.

Речник ВМС ЗСУ зауважив, що росіяни застосовують "Калібри" з метою перевантаження ППО під час комбінованих ракетно-дронових атак. Пріоритет на ураження цілей зараз мають інші типи ракетного озброєння.

"Калібри" залишаються небезпечною зброєю із бойовою частиною вагою 450 кг, однак процент збиття цих ракет є високим. За інформацією військових, росіяни врахували цей досвід і вже будують уніфіковані шахти для пусків – і для "Калібрів", і для "Оніксів", – розповів він.

Армія Путіна швидко просувається на Донеччині - жителів трьох міста просять виїжджати

вівторок, 20 серпень 2024, 0:00

Російські окупаційні війська досить швидко просуваються в Донецькій області. Відтак жителям Селидового, Мирнограду та Покровська рекомендують евакуюватися. Про це повідомляють аналітики DeepState, передають Патріоти України. "Враховуючи рухи ворога та ...

Чи є загроза для України з Бєлгородської області: У ДПСУ розповіли про ситуацію

понеділок, 19 серпень 2024, 23:30

Наразі ДПСУ України не фіксую перекидання російським командуванням сил до Бєлгородської області. Прикордонники стежать за ситуацією. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передають Патріоти України. "На даний момент такого (руху ...