"Росія доб'ється успіху, наш президент опиниться в меншості": Український політик зробив сумний прогноз щодо нормандських переговорів

Володимира Зеленського змушуватимуть до прямого діалогу з ватажками самопроголошених республік.

Роман Безсмертний. Фото: Українська правда.

З обранням Зеленського ініціатива перейшла до Москви. Доти ми пресингували росіян. Про це в інтерв'ю говорить політик Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"Зустріч президента Франції Еммануеля Макрона й Володимира Путіна, тези, виголошенні лідером США Дональдом Трампом (заявив, що з великою прихильністю розглянув би ідею повернення Росії до складу "Великої сімки". - ред.), нейтральна позиція канцлера Німеччини Анґели Меркель говорять про те, що зміст нормандських перемовин визначений. Тепер буде три на одного. Наш президент опиниться в меншості", - вважає він.

Після обміну полоненими російське міністерство закордонних справ опублікувало звернення до нашої влади, нагадує політик. "Йдеться про внесення у Конституцію України формули президента Німеччини Штайнмаєра (передбачає, що місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей мають відбутися під контролем і за сприяння ОБСЄ. Якщо їх визнають легітимними, ці території можуть отримати "спеціальний статус". - ред.), закон про особливий статус Донбасу, соціально-гуманітарні виплати жителям окупованих районів. Усе це обговорюватимуть під час нормандської зустрічі. Зеленського змушуватимуть до прямого діалогу з ватажками самопроголошених республік", - пояснює Роман Безсмертний.

На його думку, президент і його радник із зовнішньо-політичних питань не готові запропонувати альтернативний порядок денний. "Вони не можуть парирувати ці удари ворога. Зеленському можуть нав'язати план Кремля. Тоді напруження із зовнішнього периметру перейде всередину держави. Це - небезпечно. Стосунки з Москвою можна вирішувати за світовим чи континентальним столом, де є союзники. Перенесемо конфлікт усередину, матимемо великі проблеми з тим, щоб утримати українське суспільство цілісним. Якщо це станеться, Росія доб'ється успіху", - додає політик.

Джерело: Gazeta.ua

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: