Росія "допомогла", бо зацікавлена: Болгарія посварилася з Північною Македонією

Росія зацікавлена в розпалюванні конфліктів на Балканах, в тому числі між Болгарією та Північною Македонією. Про це заявив міністр закордонних справ Македонії Буяр Османі в інтерв'ю місцевій редакції "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

В останні місяці помітно погіршилися відносини між Болгарією і Македонією навколо ряду історичних суперечок і гарантій прав нацменшин. Цього тижня з Македонії навіть був відкликаний болгарський посол.

На думку голови МЗС Македонії, нинішнє загострення у відносинах з Болгарією "буде вітатися багатьма третіми сторонами", які зацікавлені "підтримувати перманентний конфлікт" в регіоні.

"Існує зацікавленість третіх сторін у підтримці колись заморожених конфліктів у цьому регіоні для того, щоб мати можливість легше здійснювати вплив у нашому регіоні", – зазначив Османі.

На питання журналіста, хто є "третьою стороною" в даному випадку, македонський дипломат назвав Росію.

Війна в Україні - позиція Македонії

У червні президент Північної Македонії попередив НАТО, що вплив Росії може дестабілізувати і без того крихку ситуацію в Балканському регіоні.

У липні Македонія передала Україні певну кількість танків Т-72. Пізніше стало відомо, що ця невелика країна також поділилася з Україною своїми штурмовиками радянського виробництва.

Восени між Україною та Північною Македонією було підписано угоди про розширення зони вільної торгівлі.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...